Speltherapeut & Begeleider

-

José van Eijnsbergen

Speltherapeut en Begeleider

Mijn naam is José van Eijnsbergen. Ik ben getrouwd met Hans en samen hebben we twee volwassen dochters en een schoonzoon.

Vanuit mijn werk als (school)maatschappelijk werker ontstond het verlangen om meer te kunnen betekenen voor kinderen en gezinnen die ik tegenkwam. Ik heb daarom de opleiding tot speltherapeut gedaan aan de CHE en deze in 2015 afgerond.

Motivatie

In mijn werk is verbinding een sleutelwoord. Door het kind de ruimte te geven kan het mij meer en meer deelgenoot maken van wat het bezighoudt zodat het, in zijn eigen ‘taal’ (het spel) hulp kan ontvangen.

Een kind bestaat niet op zichzelf maar staat in verbinding met zijn gezin/systeem. Daarom is voor mij de samenwerking met ouders/verzorgers heel belangrijk. Zij kennen het kind het beste en zijn degenen die, ook als de speltherapie stopt, samen met het kind verder gaan.

Vanuit herstelde verbindingen, zowel in het kind als tussen het kind en zijn of haar omgeving, kan het gewone leven doorgang hebben. 'Gewoon leven', omdat ik mij ervan bewust ben dat de ideale situatie niet haalbaar is. Gewoon leven, met ups en downs, maar waarin een kind vrij is om zich te ontwikkelen tot de persoon zoals hij/zij bedoeld is.

Beroepsvereniging en registratie

J.C.M. van Eijnsbergen-Blankesteijn
FVB 108940
RBCZ 209206R
AGB code 90/049414