Lydia van Voorthuizen

Pedagoog

Lydia van Voorthuizen

Pedagoog

Ik ben Lydia van Voorthuizen-Snetselaar, getrouwd en moeder van drie tieners. In 2016 heb ik mijn opleiding HBO-Pedagogiek afgerond. Na jaren als verpleegkundige gewerkt te hebben, was ik op allerlei terreinen op vrijwillige basis actief met kinderen en ouders. Ik ontdekte dat het ondersteunen van kinderen en ouders mij lag. In die periode heb ik de cursus Contextuele Pastorale Hulpverlening gedaan en zag steeds meer de impact van de wisselwerking tussen ouders en kinderen. Dat boeide me en deed me besluiten de studie pedagogiek te gaan doen.

Daarnaast heb ik als aandachtsgebied ‘hoogbegaafdheid’. Door de hoogbegaafdheid in ons eigen gezin ben ik me daar in gaan verdiepen en heb ik een aantal jaren een plusgroep op een basisschool geleid. Bij mijn afstudeeronderzoek heb ik me gefocust op de opvoedingsondersteuning aan ouders van hoogbegaafde kinderen.

Motivatie

Het opvoeden en begeleiden van kinderen is een mooie maar vaak ook een uitdagende taak. Soms loopt het als een trein maar voor elke ouder geldt ook dat je jezelf geregeld tegenkomt. Dan kunnen er momenten zijn waarop je graag even een steun in de rug zou willen krijgen.Door te luisteren, mee te denken en te adviseren wil ik naast ouders staan totdat ze de situatie weer met vertrouwen tegemoet durven treden en weer plezier beleven aan de dagelijkse omgang met hun kinderen.

Ook kinderen komen uitdagingen tegen in hun leven. Door met hen op te trekken en die uitdagingen bespreekbaar te maken, kunnen we daar samen oplossingen voor bedenken. Altijd verrassend!

In het bijzonder geldt dit voor hoogbegaafde kinderen. Door hun anders-zijn in denken en voelen komen zij specifieke uitdagingen tegen. Door ouders meer kennis te geven over hoogbegaafdheid en te adviseren hoe daar mee om te gaan, krijgen ouders meer grip op deze uitdagingen. Daarnaast geef ik ouders en scholen adviezen over hoe zij hoogbegaafde kinderen tegemoet kunnen komen in hun leerproces.

Aanbod

Ouderbegeleidingsgesprekken
Kindercoachingsgesprekken
Plusgroep-/Peergroep-ontmoetingen
Adviesgesprekken op scholen
Cursussen/trainingen

Registraties

Lydia van Voorthuizen-Snetselaar
Jeugd- en Gezinsprofessional

BPSW 621273
Het Registerplein 461028976
AGB 41419142
SKJ 140013967.