Speltherapeut & begeleider

Marleen van Hell

Speltherapeut en begeleider

Persoonlijk

Ik ben Marleen van Hell. Sinds het afronden van de opleiding tot speltherapeut in 2013 werk ik bij Het Torenkamertje.
Mijn eerdere werkervaring ligt op het gebied van hulpverlening aan kinderen en jongeren in binnen- en buitenland. Ook heb ik een aantal jaar als docent gewerkt.
Ik ben getrouwd en heb vier deels volwassen kinderen.

Motivatie

Al zoekend en ontdekkend in het samenspel met het kind ben ik nog steeds  enthousiast over de impact van speltherapie op kinderen met een belemmering op emotioneel of sociaal gebied.

Ik zie in de spelkamer dat ieder kind een weg kan vinden om de hindernissen te nemen, veerkrachtiger te worden, uit de chaos of verstarring los te komen en zich weer evenwichtig te ontwikkelen. Het ene met grote stappen, het andere met kleine.

Het kind zien, ondersteunen en nieuwe ervaringen laten opdoen, zijn voor mij de speerpunten in de therapie. Zo kan het kind zich weer optimaal ontwikkelen. De samenwerking met de volwassenen om het kind heen is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd proces. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar de observaties van de ouders/ verzorgers van het kind, zij kennen hun kind immers het beste. Tijdens de oudergesprekken staan we stil bij wat de situatie thuis is, hoe het op school gaat en wat er mogelijk aangepast moet worden in de benadering van het kind.

Beroepsvereniging en Registraties

KvK 61921386
NVVS  L001975
RBZC 209238R