Speltherapeut & Begeleider

Marleen van Hell

Speltherapeut en begeleider

Persoonlijk

Ik ben Marleen van Hell. Geboren in 1973, getrouwd en moeder van vier kinderen. In 2010 ben ik met veel enthousiasme de opleiding Speltherapie aan de CHE begonnen en heb in 2013 mijn diploma gehaald.

Mijn werkervaring ligt op het gebied van hulpverlening aan kinderen en jongeren, voornamelijk in Nederland en een korte tijd in het buitenland. Ook heb ik een aantal jaar op het MBO gewerkt.

Motivatie

Ieder kind heeft het verlangen om te groeien, om zich te ontwikkelen tot een evenwichtige volwassene. Spelen is hiervoor van levensbelang.

Het kind zien in zijn spel, ondersteunen en nieuwe ervaringen laten opdoen,  zijn voor mij de speerpunten in de therapie. Zo kan het kind zich weer optimaal ontwikkelen. De samenwerking met de volwassenen om het kind heen is in het therapieproces een belangrijke pijler. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar de observaties van de ouders/ verzorgers van het kind. Samen kijken hoe de behoeftes van het kind en het gezin aan bod kunnen komen. Door voorstellen, advies en het zoeken naar een groter welbevinden zijn een belangrijke aanvulling naast de therapie.

De mens is helemaal mens, als hij zich verliest in spel  (vrij naar Schiller 1795)

Beroepsvereniging en Registraties

KvK 61921386

NVVS  L001975

RBZC 209238R