Speltherapeut

Monique Markusse

Speltherapeut

Even voorstellen…

Mijn naam is Monique Markusse en samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik in Bennekom. Naast speltherapeut ben ik ook werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs in Ede.

Motivatie
Al jarenlang sta ik met veel plezier voor de klas. Als ik zie dat kinderen groeien en zich ontwikkelen vind ik dat steeds opnieuw mooi en bijzonder. In de klas merk ik wel dat er minder tijd is voor het individuele kind terwijl ik dit ook heel belangrijk vind. Soms heeft een kind ook meer nodig omdat het in het leven vastloopt of iets meemaakt waardoor alles even tot stilstand komt.

Een aantal jaar geleden kwam het vak Speltherapie op mijn pad en met heel veel plezier heb ik de opleiding tot Speltherapeut gevolgd en afgerond. Nu mag ik, niet alleen kinderen in de groep zien groeien en bloeien, maar juist ook het individuele kind ondersteunen en begeleiden. Hierbij spelen de ouders/opvoeders ook een belangrijke rol, samen onderzoeken wat de beste weg is en wat passend is bij het kind.

‘Spel is de taal van ieder kind’.  Speltherapie is een heel mooi en waardevol proces waarbij het volgen van het kind centraal staat. Ik vind het heel bijzonder om hier een steentje aan te mogen bijdragen en om even met het kind mee te mogen wandelen.

Beroepsvereniging & Registratienummer
Mw. M. Markusse
Speltherapeute
FVB: 112610