Onderzoek

– Beeld op het functioneren.

Als aanvulling op de aangeboden therapieën bij het Torenkamertje kan het goed zijn om door middel van onderzoek een beter beeld te krijgen van het functioneren van een kind of jongere. Daarnaast kan onderzoek inzicht geven over mogelijke oorzaken van de problemen en/of factoren die de problemen in stand houden. 

Afhankelijk van de hulpvraag en de leeftijd van het kind of de jongere, wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten vragenlijsten en tests. Er kan onder andere gedacht worden aan onderzoek naar: intelligentie, faalangst, hoogsensitiviteit, persoonlijkheidseigenschappen en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Informatie Onderzoek
Doelgroep en doel: kinderen van 6 t/m 16 jaar. We kunnen onderzoek doen naar: hoogbegaafdheid, IQ-scores, verbaal en performaal functioneren (WISC-III), hoogsensitiviteit, faalangst (PMT-K-2), persoonlijkheidseigenschappen (NPV-J-2), Theory of Mind (TOM test-R). Het doel hiervan is om een passend advies te geven.
Werkwijze: intakegesprek, onderzoek, adviesgesprek, eventuele vervolgtraining.

Informatie Onderzoek

 

Vanuit Het Torenkamertje kunnen wij onderzoek doen naar:

  • WISC III
  • ADHD / ADD
  • ASS (Autisme Spectrum Stoornissen)

Het doel hiervan is om een passend advies te geven.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderzoek? Dan kunt u uw vraag of opmerking hier kwijt, of u kunt bellen naar 0317 750 209 of 06 171 977 92.

 

2018-02-06T13:24:52+00:00